Uzaktan Eğitim Gören Öğrencileri Nasıl Motive Edebiliriz?

Okulların kapalı olduğu dönemde Veliler ev ortamında çocuklarının motivasyonlarını nasıl yüksek tutabilirler sorusuna cvp arayışı içine girdiler.

Evde yeni hobiler kazandırmak eğlenceli olsada öğrenme sürecinde zor gelmektedir. Ne yazıkki dikkat dağınıklığı uzaktan eğitim sürecinde fazlalaşmıştır. Üniversite öğrencilerinin online  ve yüz  yüze  derslere katılımının  değerlendirildiği  bir çalışmada, öğrencilerin uzaktan derslere katıldığı  zamanlarda ,  sınıf  ortamına  göre %25 daha fazla ihtimalle aynı anda birden çok iş yaptıkları gözlendi. Evde bulunan   dikkat dağıtan unsurlar oldukça çok olduğundan yeniden odaklanmalarını sağlayacak ipuçları çok az. Bu nedenle veliler  olarak çocuklarımızın  odaklanmasını  sağlayacak yöntemler bularak onlara destek olabiliriz.

 

Motivasyon  konusundaki en temel teorilerden biri beklenti-değer teorisi’dir.  Bu teoriyi  düşünerek öğrencilerin  nasıl  eğitimde  ve hayatın diğer alanlarında motive olduklarını düşünebiliriz. Bu teorye göre, insanlar bir işte başarılı olacaklarını umduklarında ve yapılan aktiviteye değer verdiklerinde, o işi daha çabuk bitirme çabasında olurlar.

 

Başarılı olacağınızı düşündüğünüzde o işi daha istekli yaparsınız. Tam tersine,  başarısız  olacağınızı  düşünüyorsanız  aynı işi  istekli bir şekilde yapamazsınız. Aynı zamanda eğer bir şeye değer veriyorsanız o şeyi istekli bir  şekilde yapmanız daha olası.  Bu değer içinizdeki  bir  duygudan,  örneğin  mutluluktan  geliyor olabilir. Ayrıca koyduğunuz bir  hedeften ve ödülden  kaynaklanıyor da olabilir. Örneğin tatile çıkacağınız için yeni bir yabancı dil öğrenmek gibi...

 

Kısacası, çocukların okulla ilgili konularda daha motive olmalarına destek olmak için kendimize şu iki soruyu soralım;

 

  • Başarılı olacağına inanması için ona nasıl yardımcı olabilirim?

  • Yaptığı işin ve aktivitenin değerini nasıl artırabilirim?

 

Uygun Uzaktan Eğitim Sistemi Kurma Maliyeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Ücretsiz eğitim yazılımı demosu için bize ulaşın.